Any d’inici: 2007 – Any Final: En curs

Consell Consultiu Internacional del Projecte de recuperació del Archivo Histórico de la Policía Nacional de Guatemala. Archivo General de Centro América (AGCA) – Ministerio de Cultura y Deportes de Guatemala

El març del 2007, a la ciutat de Guatemala va tenir lloc la constitució del Consell Consultiu Internacional vinculat al Projecte de recuperació del Archivo Histórico de la Policía Nacional de Guatemala. Aquest centre arxivístic conserva la documentació produïda per aquell organisme públic en el decurs del segle XX, entre la qual hi ha la documentació generada pels diversos règims militars del país. El Consell Consultiu Internacional (CCI) està integrat per persones i entitats de diversos països relacionats amb la defensa dels drets humans i la recuperació de la memòria dels pobles. Entre altres representants destaquen els membres de les entitats següents: Fundació Iraquiana per la Memòria, Comisión Provincial por la Memoria de Argentina, Grup Benetech amb el seu programa de drets humans, Centro de Documentación y Archivo para la Protección de los Derechos Humanos del Paraguai, National Security Archives (EUA), Vicaría de la Solidaridad de Chile, Centre de Documentació de Cambotja i, també, Arxivers sense Fronteres.

Països

Guatemala

Entitats col.laboradores

Archivo Histórico de la Policía Nacional de Guatemala, sota la titularitat del Ministerio de Cultura y Deportes de Guatemala i les directrius del Archivo General de Centro América (AGCA).