Any d’inici: 2007 – Any Final: 2008

Projecte de col·laboració amb el Centro de Documentación y Archivo para la Defensa de los Derechos Humanos. Corte Suprema de Justicia de Paraguai

El Centro de Documentación y Archivo para la Defensa de los Derechos Humanos amb seu a la ciutat d’Asunción (Paraguai) conserva l’arxiu de la policia militar del general Stroessner (1954-1989), també denominat Arxiu del Terror en el marc de l’anomenat Operatiu Còndor. Arxivers sense Fronteres ha col.laborat en el procés de digitalització del fons documental que es conserva en aquest arxiu amb l’objectiu de facilitar la conservació de la documentació. En aquest sentit, s’ha comprat un escàner i s’ha donat formació tècnica al personal de l’Arxiu per tal de poder-lo emprar per a digitalitzar aquest fons i d’altres.

Així mateix, s’han fet dos cursos de formació en arxivística adreçats al personal d’aquest arxiu i, alhora, es va convidar també al personal que treballa a la Corte Suprema de Justicia i a d’altres persones vinculades a diverses institucions i entitats del país amb el propòsit de donar a conèixer els principis de la metodologia arxivística d’organització dels fons documentals.

Països

Paraguai

Entitats finançadores

Subdirección General de Archivos Estatales, Ministerio de Cultura de España.

Entitats col.laboradores

Centro de Documentación y Archivo para la Defensa de los Derechos Humanos, Corte Suprema de Justicia (Paraguai).