Arxivers sense fronteres visita l’Arxiu Nacional de Catalunya, s’inicia una nova etapa de col·laboració entre les dues institucions.

 

El passat dijous, 25 d’abril, les representants d’Arxivers sense Fronteres (AsF), entre elles la vocal de projectes d’AsF Yolanda Corredera Anera, el vicepresident Adrià Cruz Espinosa, i la seva presidenta Núria Carreras Font, van visitar l’Arxiu Nacional de Catalunya que endega una nova etapa amb Pilar Cuerva Castillo al cap davant.

Durant la visita a l’ANC es van intercanviar impressions sobre l’estat dels diferents projectes que Arxivers sense Fronteres actualment està duent a terme, destacant especialment la feina feta als casals catalans de Centre i Sud Amèrica. Es van explorar les diverses línies d’actuació, de revisió dels fons documentals ja ingressats i de treball de l’organització, i les potencials vies de col·laboració entre Arxivers sense Fronteres i l’Arxiu Nacional de Catalunya.

 

 

Com a resultat de la col·laboració entre l’Arxiu Nacional de Catalunya i Arxivers sense Fronteres, al llarg dels anys, s’han ingressat diversos fons, entre els que destaquen dels diversos casals catalans:

Aquests fons documentals han sigut abastament consultats entre els anys 2011 i 2024, amb més de 10.000 consultes al portal Arxius en Línia, en el seu conjunt

Si voleu ampliar el vostre coneixement sobre els casals catalans, podeu recuperar l’exposició virtual que fa un temps es va desenvolupar sobre l’Arxiu de la Societat de Beneficiència de Naturals de Catalunya de l’Havana.