Any d’inici: 2001 – Any Final: 2006

Projecte d’organització, digitalització i microfilmació del fons documental produït pel bisbe Pere Casaldàliga de l’Arxiu de la Prelatura de São Félix do Araguaia

El bisbe Pere Casaldàliga va dirigir la Prelatura de São Félix do Araguaia a la regió del Mato Grosso (Brasil) durant més de 35 anys de la seva vida pastoral. La seva implicació en la lluita pels més desvalguts i la defensa dels drets de les persones de l’ampli territori de la prelatura el van conduir a tenir molta relació amb diverses personalitats i polítics de diversos països, sobretot de Llatinoamèrica i així ho reflecteix la seva documentació.

Arxivers sense Fronteres ha col.laborat amb aquesta prelatura en la preservació de la documentació mitjançant la realització de còpies digitalitzades i microfilmades de la documentació que va generar el bisbe durant la seva vida pastoral. D’aquesta manera se n’assegurarà la conservació com a font d’investigació per a futures generacions, atesa l’especial personalitat i significació del bisbe Pere Casaldàliga, referent de l’Església més compromesa amb els pobres i els marginats de la regió del Mato Grosso, a més de defensor del corrent de la Teologia de l’Alliberament.

L’any 2006 es va donar una còpia de la documentació digitalitzada i microfilmada (un total de 208.268 imatges) a diversos arxius públics del Brasil i també a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Països

Brasil

Entitats finançadores

Secretaria de Relacions Exteriors, Generalitat de Catalunya.

Districte de Sants-Montjuïc, Ajuntament de Barcelona.

Comunitat Religiosa dels Agustins, El Escorial (Madrid).

Prelatura de São Félix do Araguaia.